מהי השתלת שיניים?

 
התפתחות ענף ההשתלות ברפואת השיניים פתח בפנינו עולם חדש של רפואה אשר משיג היום תוצאות שלא היינו יכולים לחלום עליהם לפני שנים ספורות.
 
השתלת שן הינה טכניקה שבה מוחדר שתל לעצם במקום בו חסרה השן, לאחר קליטה נאותה ניתן לבנות על השתל שן או לאחוז באמצעות השתל תותבת או גשר.
לשתל יתרונות רבים, היות ואין הוא חשוף להתקפת עששת ואינו מצריך טיפול שורש. השתל עצמו פחות חשוף לשברים, ולפיכך בעל סיכויי הישרדות גבוהים.
באמצעות השתלות ניתן לשקם שן אחת או מספר שיניים ואף ניתן לבצע שיקום של לסת שלמה מחוסרת שיניים.
שיקום של שן אחת חסרה הינו המקרה הפשוט ביותר, בייחוד אם השן נמצאת באזורים האחוריים של הפה. 
שיקום פשוט הינו גם במקרים של לסת שלמה מחוסרת שיניים באמצעות 2-3 שתלים ותותבת המורכבת על השתלים ומשלימה את כל השיניים החסרות.
ניתן להתגבר על מכשולים רבים בדרך להשתלה מוצלחת כגון: חוסר עצם או מחלות סיסטמיות, אולם הדבר דורש תכנון מוקדם וידע של הרופא המטפל. ככל שחסרות יותר שיניים, הטיפול מאתגר יותר ותכנונו דורש ידע, ניסיון ומחשבה רבים.
שתל עם המבנה שמחובר אליו בהשוואה למטבע של שקל
 

 

מהו שתל דנטאלי?

 
שתלים הינם גופים דמויי בורג שבדרך כלל עשויים מטיטניום אשר מוחדרים אל מתחת לחניכיים ולאחר שנקלטו בהצלחה על ידי העצם הסובבת ומתפקדים כשורש שן חלופי.
 
השתלים משמשים מאחז לשיניים מלאכותיות שיבנו מעליהם אם בצורה של שן בודדת (כתר), גשר בעל מספר שיניים או תותבת הניתנת להסרה והנשענת או נצמדת על השתלים.
יתרונותיו של השתל בכך שאנו לא משתמשים בשיניים הסמוכות לצורך השלמת השן החסרה ולפיכך אין פגיעה בשיניים בריאות כמו בזמן ביצוע גשר בשיטה הקודמת, שבה היינו משחיזים את חומר השן השכנה, על מנת ליצור מקום לגשר.
 
 
 
 

מדוע חשוב לתקן חוסר שיניים בגיל מבוגר?

 
אורח החיים המודרני מעניק לנו אריכות ימים, לפיכך גם בגיל מבוגר כדאי לתקן חוסר שיניים ולבצע השתלות.
על ידי השלמת שיניים חסרות ניתן למנוע את הנזקים המצטברים שמופיעים במצב של חוסר שיניים ולהנות משביעות רצון כללית עם סיום הטיפול כשהמטופל לועס מזון בצורה טובה ויעילה יותר,מרגיש את טעם המזון היטב ולא פחות חשוב הוא המראה של חיוך בריא,אסטטי ומלא שיניים עם שמירה על תוואי פנים צעירים , המעניקים הרגשה טובה, אושר ושמחה.
 

מדוע חשוב לתקן חוסר גם של שן אחת?

 
בעקירת שן אחת תתרחש תנודה של השיניים השכנות שבאותה הלסת לכיוון הרווח, מצב שבעקבותיו יווצרו מרווחים בין השיניים ומזון ידחס בעת לעיסה למרווחים אלו ויוביל לעששת ודלקות חניכיים .
כמו כן ישתנה משטח הלעיסה שלנו לרעה והיחסים בין הלסתות ישתנו, מצב העלול להוביל בטווח הארוך לפגיעה במפרק של הלסת.
בנוסף לכך תבקע השן בלסת הנגדית לכיוון הרווח, מצב בעייתי אשר מוביל להיווצרות אזורים בהם יתיישב מזון סביב השן שבקעה ויוביל לעששת ודלקות ובשלב מאוחר יותר קשה יהיה לתקן הנזק שנגרם.
 
 

האם כל אחד יכול לעבור השתלת שיניים?

 
בדומה לטיפולים כירורגיים שונים בגופינו גם להשתלות שיניים סיכויי הצלחה וכשלון שונים אצל מטופלים שונים.
סיבות שונות מונעות השתלת שיניים חוסר בכמות העצם במקום המיועד להחדרה של השתל,איכות עצם לקויה ,חוסר מקום בין הלסת העליונה והתחתונה לביצוע מאוחר יותר של שן על השתל .
אצל ילדים ובני נוער שבהם הלסתות עדיין לא סיימו התפתחותן גם אין אפשרות לטיפול בשתלים.
מחלות כרוניות כסכרת,אוסטיאופורוזיס או בעיות כרוניות בסינוסים ראויים לשיקול דעת והתייחסות מיוחדת בעת מחשבה על שתלים.
עישון מוסיף לסיכויי כשלון בקליטת השתל על ידי גופינו וכן בטווח הארוך יקצר חיי השתל גם לאחר שזה נקלט היטב.
בתכנון מדויק ונכון תוך התייחסות לגורמים שמנינו מקודם והתאמת סוג השתל אל המקום המושתל יעלו סיכויי ההצלחה!
 

כיצד מתכנן הרופא את ההשתלה?

 
על מנת לדעת האם מתאימים אנו להשתלה ישאל הרופא על מצבינו הבריאותי וכן על התרופות שאנו נוטלים.קיימות תרופות המונעות או מצריכות התייחסות מיוחדת בזמן שקול טיפול בהשתלות.
הרופא מפנה אותנו לצילום בדרך כלל יבוצע צילום פנורמי וצילום CT.
הצילומים חשובים מאוד ולא ניתן לוותר עליהם.צילום הCT משמש כמפת הדרכים לתכנון ההשתלה,בעזרתו יקבע הרופא באיזה שתל להשתמש בטיפול ואת זווית השתל וכן יחליט האם יש צורך בפרוצדורות לעיבוי או הגבהת העצם באזור המיועד להשתלה.
חשיבות רבה הינה שימוש בצילום לאבחון גורמים אנטומיים חשובים באזור ההשתלה אשר הרופא חייב להתייחס למקומם בזמן החדרת השתל.
הרופא לוקח מידות של הפה (מטבעים) שהם למעשה דוגמיות עשויות גבס של הפה אשר עוזרות לתכנון ההשתלה ותכנון מוקדם של מיקום,זווית ואורך השן שבעתיד נבנה על השתל.
 

מה עושים במקרה שאין מספיק עצם?

 
במקרים שאין מספיק עצם עבור החדרת שתל הפתרון מגיע בדמות תחליפי עצם דמויי אבקה אשר הרופא המשתיל ישתמש להשלמת אזורי העצם החסרה.
מקורות תחליף העצם יכולים להיות ממקור חי או מיוצרים לחלוטין באפן סינטטי.החומר המתאים יבחר על פי שקול דעת הרופא בהתאם למקרה.
 
< חזרה לעמוד קודם
שירותי המרפאה
צור קשר
אנא מלאו את הפרטים בטופס ונחזור אליכם
שלח